luni, 30 septembrie 2013

dunarea la cazane


tokina 11-16 @ 16mm f2,8
cateva poze facute in august 2013 in zona cazanelor la Dunare langa Orsova. o zona frumoasa cu peisaje spectaculoase. caldura mare si umezeala te fac sa fi recunoscator pentru inventia ce se numeste aer conditionat.


 zona defileului se poate parcurge cu masina cam in 30 de minute. pentru cei ce vor sa mearga pe jos nu prea e nimic amenajat. drumul e destul de ingust cu masini care trec mai tot timpul. daca adaugam la asta si caldura, atunci parcurgerea pe jos nu prea e o optiune. potecile amenajate pentru mici excursii cred ca sunt mai bine de parcurs primavara sau toamna cand praful si caldura nu sunt chiar asa dezarmante. peste tot au rasarit pensiuni. in multe locuri sunt santiere. pensiunile nu par a fi construite dupa un plan de dezvoltare durabila. majoritatea sunt construite in spatiul ingust dintre drum si apa. posibilitatile de parcare sunt limitate astfel ca multe masini ingreuneaza circulatia pe drumul si asa destul de ingust. fiecare pensiune are ponton propriu pentru relaxare, pescuit, imbarcare, debarcare si pentru acces la apa pentru cei care vor sa se scalde. singura problema ar fi  in momentul in care caldura te face sa vrei sa te avanti in apa. ca regula pe o parte a pontonului e scarita pe care poti intra in apa iar pe cealalta parte este gura scurgerii de la canalizarea pensiunii. acest lucru se face simtit si olfactiv atunci cand stai pe ponton si admiri peisajul. Acest detaliu ne-a facut sa renuntam la scaldat si sa ne delectam doar cu dusul din camera unde eram cazati. proprietarul pensiunii chiar ne-a inrebat la un moment destul de contrariat de ce nu ne scaldam. 'apa e asa calda si buna' dupa cum spunea el. probabil ca s-a gandit ca noi astia mai de la munte nu stim sa inotam.cine doreste poate vizita cazanele cu barca. exista barci mai lente si barci mai rapide. cu cele rapide vizitarea cazanelor se termina destul de repede. avantajul insa este ca te sufla un vant binevenit avand in vedere temperaturile crescute. pe cele mai lente ai mai mult timp la dispozitie sa admiri peisajul si sa faci poze insa trebuie sa suporti si caldura accentuata si de vestele de salvare care trebuie purtate in mod obligatoriu.


trei nitr-o barca. nu cunosc exact circumstantele in care fortele din barca din imaginea alaturata au fost astfel distribuite, dar ma gandesc ca doamna intelegatoare si cu suflet larg s-a gandit sa vasleasca ea singura astfel incat sa-i poata lasa pe cei doi sa-si imparta vederile filozofice asupra lumii.
sau poate cei doi au indemnat-o sa faca miscare pentru a-si pastra forma fizica. cine stie...
Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu